“WORK AND TRAVEL” – ЊЕМАЧКА

pre godinu

Програм “Work and Travel” Њемачка је програм културне размјене, који студентима пружа изузетну прилику да, током цијеле године, бораве у Њемачкој и стекну нове пријатеље, упознају њемачку културу и начин живота, те добију посао код дугогодишњих, провјерених послодаваца.

Програм “Work and Travel” Њемачка агенције Ideas је програм културне размјене, који студентима пружа изузетну прилику да, током цијеле године, бораве у Њемачкој и стекну нове пријатеље, упознају њемачку културу и начин живота, те добију посао код дугогодишњих, провјерених послодаваца.

Студентима су на “Work and Travel” програму доступни послови из услужних дјелатности (рад у хотелима, ресторанима, забавним парковима, продавницама сувенира итд….), иако постоје и друге врсте послова које студент бира у “Work and Travel” агенцији, у зависности од својих афинитета и мотивације.

Да бисте учествовали у “Work and Travel” програму, једини услов је да имате статус студента.

С обзиром на то да је запослење могуће током цијеле године, рока за пријаву нема.

Сви учесници програма, прије поласка на пут, добијају студентску радну дозволу у трајању од 90 дана. Цијена програма је од 300 до 755 евра и плаћа се у двије рате. Прва рата се плаћа по потписивању уговора са Идеас-ом а друга по издавању радне дозволе.

Најмања зарада у 2019.год. износи 9,19 ЕУР, по сату рада, односно 9,35 ЕУР у 2020.год., у зависности од компаније и врсте посла.

Све додатне информације о програму могу се пронаћи на линку www.ideasbih.biz или путем телефона:

+38766/318-801 Бања Лука
+38765/089-240 Брчко
+38765/259-552 Источно Сарајево