ВЕНГЕН ОСТАЈЕ У КАЛЕНДАРУ СВЈЕТСКОГ КУПА

pre godinu

Легендарни спуст у швајцарском Венгену возиће се и у наредне двије сезоне Свјетског купа, а одлука је донесена након што је Швајцарски скијашки савез ријешио проблеме са финансијама. У саопштењу Свјетске скијашке федерације наводи се да је владајуће тијело швајцарског скијања потврдило мјесто Венгена у издањима елитног такмичења у сезонама

Легендарни спуст у швајцарском Венгену возиће се и у наредне двије сезоне Свјетског купа, а одлука је донесена након што је Швајцарски скијашки савез ријешио проблеме са финансијама.

У саопштењу Свјетске скијашке федерације наводи се да је владајуће тијело швајцарског скијања потврдило мјесто Венгена у издањима елитног такмичења у сезонама 2021/22 и 2022/23.
Спуст на писти Лауберхорн био је под знаком питања због сукоба између Швајцарског скијашког савеза и Организационог комитета. Владајуће тијело швајцарског скијања истакло је да не може и неће да испуни финансијске захјтеве организатора трке у Венгену, а који траже милион швајцарских франака.

Предсједник Савеза Урс Леман изјавио је да они желе спектакуларну трку на Лауберхорну, у јединственом планинском амбијенту али не по сваку цијену.

Спуст у Венгену најдужи је спуст Свјетског купа са стазом од 4270 метара, а највећу брзину на стази, 161,9 км/х, постигао је Француз Јохан Клер.