ОД ЈЕСЕНИ НОВИ СМЈЕРОВИ У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ ПАЛЕ

pre godinu

Ученици који упишу нови смјер модни кројач и модни галантериста у Средњошколском центру "Пале" од самог почетка имаће велике погодности, попут обезбијеђеног превоза и стипендије мјесечне стипендије.

Ученици који упишу нови смјер модни кројач и модни галантериста у Средњошколском центру "Пале" од самог почетка имаће велике погодности, попут обезбијеђеног превоза и мјесечне стипендије.

Према ријечима директора ове образовне установе Недељка Газиводе, ученици дефицитарних занимања добиће и стипендије од локалне фирме на Палама, која је обећала да ће стипендирати све ученике који упишу један од понуђених смјерова, што је велики подстицај за будуће ученике.

Газивода се нада да ће бити заинтересованих за упис у одјељење модни кројач и модни галантериста, јер према закону минимално мора бити 16 ученика у одјељењу.

Он је подсјетио да су увођење новог занимања договорили на састанку који су имали са представницима Привредне коморе, Уније послодаваца, Занатске коморе, Завода за запошљавање Српске, локалне заједнице и другим друштвеним партнерима и истакао да су урађене презентације, те послате основним школама на подручју општине Пале, да би се ученици информисали о новим занимањима.

(СРНА)