ВИДОВДАНСКА ТРКА У БРЧКОМ ПОМЈЕРЕНА ЗА 15. АВГУСТ

pre godinu

Видовданска трка на 10 километара биће одржана у Брчком 15. августа, умјесто посљедње суботе у јуну како је било планирано, чиме ће почети сезона главних свјетских атлетских такмичења, потврдио је данас новинарима директор Трке Борислав Ђурђевић. Ђурђевић је истакао да је прва опција била да капитална такмичења из свјетске атлетске

Видовданска трка на 10 километара биће одржана у Брчком 15. августа, умјесто посљедње суботе у јуну како је било планирано, чиме ће почети сезона главних свјетских атлетских такмичења, потврдио је данас новинарима директор Трке Борислав Ђурђевић.
Ђурђевић је истакао да је прва опција била да капитална такмичења из свјетске атлетске серије почну 4. јула, али да је тај датум морао бити помјерен, јер већина земља до тада неће отворити своје границе.

Он је напоменуо да ће у јулу почети национална и регионална такмичења, те да ће у оквиру Видовданске трке бити одржано и Првенство Балкана, на којем би требало да наступи 21 репрезентација.

"Пријаве за Видовданску трку одавно су отворене. Имамо велики број пријава из европских земаља, како такмичара, тако и рекреативаца. Највише пријава, у овом моменту, стигло је из Грчке", рекао је Ђуђевић.

У оквиру Видовданске трке требало би да буду одржане и традиционалне дјечије трке и биле би посвећене недавно преминулој дјевојчици Марији Ђурђић из Брчког која је изгубила битку са опаком болешћу.