ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА

pre 10 meseci

Урош Бјелица је на конститутивној сједници поново изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, а изабрани су и нови чланови.

На конститутивној сједници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву изабрано је ново руководство. За предсједника Студентског парламента поново је изабран Урош Бјелица, студент четврте године Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, а за замјеника предсједника Милан Савић, студент Економског факултета Пале.
Дужност потпредсједника у наредном периоду обављаће Срђан Ждрало, студент Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ из Фоче, а за генералног секретара је изабрана Анђела Тасовац, студент Факултета за производњу и менанџмент Требиње.
За студента омбудсмана изабрана је Џенана Кукић, студент Економског факултета Брчко.
Борис Шкипина је иазбран за члана Управног одбора Универзитета из реда студената, након чега Сенат Универзитета треба да спроведе процедуру именовиања.
За студента проректора изабран је Арсен Павловић, студент Медицинског факултета.
За чланове Сената Универзитета у Источном Сарајеву изабрани су Урош Бјелица (Филозофски факултет) Лука Ждрале (Електротехнички факултет) Милан Еремија (Саобраћајни факултет), Лазар Пајовић (Факултет физичког васпитања и спорта) и Виолета Ивковић (Економски факултет Пале).


Бјелица је изјавио да је циљ рада Студентског парламента побољшање студентског стандарда, реализација различитих пројеката, подизање Универзитета на виши ниво, те додао да очекују добру уписну политику, да привуку што већи број студената. Сматра да је велики проблем изградња студентског дома у Источном Новом Сарајеву, те да је на сједници Студентског парламента усаглашен став да се од премијера Српске Радована Вишковића тражи смјена директора дома, Александре Бјелице.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић честитао је изабраном руководству Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и пожелио срећу у раду, те навео да је жеља да на челу Студентског дома буде особа којој ће интерес студената бити испред свих.

Студенти сматрају да је са тренутним домом у Источном Сарајеву јако тешко привући нове студенте да ту живе током студирања и плаћају цијену од 120 КМ, исто као и студенти на Палама и у Фочи.

(СРНА)