НА ДАНАШЊИ ДАН - РОЂЕН МИМА КАРАЏИЋ

pre mesec

Остварио је велики број улога у позоришту, на филму и телевизији.

На данашњи дан, 1955. године рођен је велики српски глумац Милутин Мима Караџић.

ФОТО: Mondo.me/ Милутин Мима Караџић

Милутин Караџић је своје дјетињство и школовање провео и завршио у Никшићу. Глуму је дипломирао на Факултету драмских умјетности у Београду у класи професора Миленка Маричића. Од 1986. године стални је члан Атељеа 212 и то је трајало до 2013. године.

Прву телевизијску улогу, Мима је добио 1945. године и глумио је Црногорца у ТВ драми Синови. У својој богатој глумачкој каријери остао је запажен по улогама у фиму Лепота порока, Бој на Косову, Хајде да се волимо, Тесна кожа 4, Три карте за Холивуд, Све је за људе, Волим те највише на свету и многим другим гдје је својим доприносом омогућио велику гледаност многим филмовима.

ФОТО: Mojtv.net/ Инсерт из филма Лепота порока.
ФОТО: Pinterest/ Инсерт из филма Три карте за Холивуд.

Са братом Миланом сарађивао је на комедији Промени ме, а серије које се могу похвалити тим да је Мима оставио одређених печат биле су Смешне и друге приче, Бољи живот, Полицајац са Петловог брда, Мјешовити брак, Паре или живот итд.

ФОТО: Cunesseum/ Мјешовити брак.
ФОТО: Sve vesti/ Са снимања серије Паре или живот.

У нешто новијем временском периоду, Мима је забиљежио улоге у филму Монтевидео, Бог те видео, серијама Будва на пјену од мора, Горчило, Бисер Бојане.

Милутин Мима Караџић важи за веома харизматичну особу. Ужива у вину и путовањима, али не пропушта ни редовне тренинге.