УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НА СВЈЕТСКОЈ РАНГ - ЛИСТИ НАЈБОЉИХ

pre godinu

Научно-евалуациони ресурс за процјену свјетских универзитета и истраживачких институција  “ SCImago Institutions Rankings“ уврстио је Универзитет у Источном Сарајеву на свjетску ранг-листу најбољих универзитета за ову годину. Према рангирању овог научно-евалуационог ресурса, Универзитет у Источном Сарајеву на другом је мјесту универзитета у БиХ. Рангирање академских и научноистраживачких институција врши се на

Научно-евалуациони ресурс за процјену свјетских универзитета и истраживачких институција  “ SCImago Institutions Rankings“ уврстио је Универзитет у Источном Сарајеву на свjетску ранг-листу најбољих универзитета за ову годину.

Према рангирању овог научно-евалуационог ресурса, Универзитет у Источном Сарајеву на другом је мјесту универзитета у БиХ.

Рангирање академских и научноистраживачких институција врши се на основу три сета индикатора - истраживање 50 одсто, иновације 30 одсто и друштвени утицај (интернет видљивост) 20 одсто, саопштено је из Универзитета.

У саопштењу је истакнуто да је Универзитет у Источном Сарајеву у протеклом периоду, заједно са свим организационим јединицама, наставницима, сарадницима и студентима истраживачима, урадио много на међународној научној видљивости.

У складу са Стратегијом развоја и Стратегијом интернационализације Универзитета биће настављен интензиван рад на подстицању научноистраживачких активности.

(СРНА)