У СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР У СОКОЦУ УПИСАНО 117 УЧЕНИКА

pre 9 meseci

Прве разреде у Средњошколском центру „Василије Острошки“ укупно је уписало 117 ученика – 88 у школи на Сокоцу и 29 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

Прве разреде у Средњошколском центру „Василије Острошки“ у Сокоцу укупно је уписало 117 ученика – 88 у школи на Сокоцу и 29 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

Директор Средњошколског центра Мирослав Максимовић рекао је Срни да су у школи на Сокоцу по 24 ученика уписала Гимназију општег смјера, Гимназију рачунарско-информатичког смјера и занимање економски техничар, док је 16 ученика уписало занимање шумарски техничар.

Он је навео да је на Хан Пијеску уписано 20 ученика у Гимназију општег смјера и девет ученика у одјељење шумарских техничара.

Због недовљног броја ученика за занимање шумарски техничар, Максимовић је навео да је руководство школе затражило сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске за формирање одјељења са мањим бројем ученика.

Он се нада да ће бити удовољено захтјеву школе, јер Хан Пијесак спада у ред неразвијених општина.

- Задовољни смо уписом 117 ученика у наредну школску годину, с обзиром на то да је у 2019/2020.години у нашем средњошколском центру школу завршило 99 ученика - истакао је Максимовић.

Према плану уписа, прве разреде у Средњошколском центру „Василије Острошки“ у школи на Сокоцу и Подручном одјељењу на Хан Пијеску могло је уписати 130 ученика.

(СРНА)