У СОКОЛАЧКОМ ВРТИЋУ ТРЕНУТНО 30 ДЈЕЦЕ ВИШЕ НЕГО ЛАНИ

pre 9 meseci

У соколачком вртићу тренутно борави 80 малишана распоређених у шест група, што је за тридесеторо ђеце више него у истом периоду прошле године, рекла је Срни директор ове установе Биљана Косорић.

У соколачком вртићу тренутно борави 80 малишана распоређених у шест група, што је за тридесеторо дјеце више него у истом периоду прошле године.

Директор ове установе Биљана Косорић, рекла је да Установа за предшколско васпитање и образовање ради у складу са свим прописаним заштитним мјерама које су предложили Институт за јавно здравство Републике Српске, Републички и Општински штаб за ванредне ситуације и ресорна министарства Републике Српске.

Косорићева сматра да је у овом периоду више дјеце на боравку у вртићу због раније паузе изазване ширењем вирусом корона и смањења броја одлазака родитеља на годишње одморе ван мјеста боравка.

Према њеним ријечима, вртић је једина васпитно-образовна установа која у овом периоду ради на подручју општине Соколац.

Косорићева је навела да начин рада и спровођење васпитно-образовног програма за кориснике овог дјечијег вртића зависи од даље епидемиолошке ситуације у Републици Српској и на подручју општине Соколац.

(СРНА)