У РИМУ СЕ ПОНОВО ОТВАРА НАЈВЕЋА ИЗЛОЖБА РАФАЕЛОВИХ ДЈЕЛА

pre godinu

Изложба ремек-дјела ренесансног умјетника Рафаела Сантија поновно ће бити отворена 2. јуна у римском Квириналу, на дан када је требало да буде затворена. Изложба је првобитно отворена 6.марта, али је након само три дана затворена, због новонастале ситуације са вирусом корона. Организатори су саопштили да љубитељи умјетности могу од

Изложба ремек-дјела ренесансног умјетника Рафаела Сантија поновно ће бити отворена 2. јуна у римском Квириналу, на дан када је требало да буде затворена. Изложба је првобитно отворена 6.марта, али је након само три дана затворена, због новонастале ситуације са вирусом корона.

Организатори су саопштили да љубитељи умјетности могу од 2. јуна до 30. августа да виде око 200 слика, цртежа и других радова у римском Квириналу. Дјела за ову изложбу позајмили су и музеји Лувр, Прадо, Национална галерија из Вашингтона, лондонска Национална галерија, и наравно Галерија Уфици из Фиренце, која је организатор ове спектакуларне поставке. Многа дјела су по први пут од умјетникове смрти поново у Риму.

Изложба Рафаелових дјела, која је организована у оквиру обиљежавања 500 година од његове смрти, биће отворена до касно у ноћ како би се смањили ризици од стварања гужви.

(BETA)