У НОВОЈ АКАДЕМСКОЈ ГОДИНИ "ПРАВНА КЛИНИКА ИЗБЈЕГЛИЧКОГ ПРАВА"

pre godinu

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву организоваће почетком сљедеће академске године "Правну клинику избјегличког права", у сарадњи са Мисијом УНХЦР-ом у БиХ, најављено је из ове високошколске установе. ""Правна клиника" ће имати теоријски и практични дио како би студенти стекли теоријска знања о овој важној и новој грани права. Након

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву организоваће почетком сљедеће академске године "Правну клинику избјегличког права", у сарадњи са Мисијом УНХЦР-ом у БиХ, најављено је из ове високошколске установе.


""Правна клиника" ће имати теоријски и практични дио како би студенти стекли теоријска знања о овој важној и новој грани права. Након тога, проћи ће практични дио како би научили како надлежни органи рјешавају проблеме избјеглих лица, миграната и азиланата. Дио "Правне клинике" је и посјета надлежним органима и Центру за азиланте", наведено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да је "Правна клиника" наставак дугогодишње сарадње Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву са Мисијом УНХЦР-а у БиХ, коју је до сада похађало неколикико стотина студената.

"Знање и вјештине стечене на "Клиници" неким студентима су касније помогле да ступе у радни однос", указали су са Правног факултета.

Правну клинику похађаће студенти Правног факултета на Палама и у Бијељини.

(СРНА)