ТРАМП ПРИЈЕТИ ЗАТВАРАЊЕМ ПЛАТФОРМИ ДРУШТВЕНИХ МЕДИЈА

pre godinu

Амерички предсједник Доналд Трамп запријетио је данас да ће затворити платформе друштвених медија након што је "Твитер" означио његове двије поруке као "неконкретне" оптужујући га за лажне тврдње. "Твитер" је означио поруке у којима је предсједник навео да ће гласање поштом на изборима у новембру довести до преваре и "намјештених

Амерички предсједник Доналд Трамп запријетио је данас да ће затворити платформе друштвених медија након што је "Твитер" означио његове двије поруке као "неконкретне" оптужујући га за лажне тврдње.


"Твитер" је означио поруке у којима је предсједник навео да ће гласање поштом на изборима у новембру довести до преваре и "намјештених избора".

Испод порука "Твитер" је поставио линк на којима се наводи "Пронађите чињенице о гласовима путем поште" и то је прво овакво обавјештење од друштвене мреже која се већ дуго одупире позивима да цензурише америчког предсједника.

Трамп је као одговор навео да "републиканци сматрају да платформе друштвених медија потпуно утишавају гласове конзервативаца" и додаје да ће бити "снажно регулисани или затворени прије него што се нешто слично дозволи".

Амерички предсједник је, такође оптужио платформе друштвених медија за мијешање у прошле изборе 2016. године.

(СРНА)