ТОНИ ЂЕРОНА НОВИ СЕЛЕКТОР РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

pre godinu

Управни одбор Рукометног савеза Србије донео је одлуку о именовању шпанског стручњака Тонија Ђероне за новог селектора мушке репрезентације Србије. У питању је Каталонац који је своју тренерску каријеру почео у Барселони, гдје је водио млађе селекције, а потом био и асистент у стручном штабу првог тима као и тренер

Управни одбор Рукометног савеза Србије донео је одлуку о именовању шпанског стручњака Тонија Ђероне за новог селектора мушке репрезентације Србије.

У питању је Каталонац који је своју тренерску каријеру почео у Барселони, гдје је водио млађе селекције, а потом био и асистент у стручном штабу првог тима као и тренер Б тима. Ђерона је донедавно био селектор Туниса са којим је постао првак Африке а тренутно је шеф стручног штаба француског Шартра.

Потпредсједник Управног одбора рукометног савеза Србије, Драгаг Шкрбић рекао је  да је план савеза реорганизација читавог система.

'' Реч је о озбиљном стручњаку, професору на Универзитету, био је део Барселоне 15 година, од најмлађих категорија до првог тима. Био је и технички директор свих селекција. Има искуство у прављењу пирамиде и раду са свим селекцијама, а не само вођењу А тима. То је била и наша идеја'' додаје Шкрбић.

Још није познато да ли ће Ђерона имати прилику да води Србију на Свјетском првенству у Египту. Орлови су чекали бараж, али због одлуке ЕХФ-а да бараж не буде одигран и да на Свјетско првенство иду селекције према тренутном пласману на ранг листи, због чега је Србија остала без пласмана.

Обзиром да су остала четири упражњена мјеста, рукометни савез Србије пријавио се за вајлд-карту те се чека одлука ЕХФ-а.