ТАКМИЧЕЊЕ "КИНЕСКИ МОСТ" ОДРЖАНО ПУТЕМ ВИДЕО ЛИНКА

pre godinu

Катедра за синологију у сарадњи са Амбасадом НР Кине у БиХ и Конфуцијевим институтом у Бањалуци je одржала седмо прелиминарно такмичење из кинеског језика под називом „Кинески мост“. У складу са околностима и тренутном ситуацијом у земљи, такмичење је одржано 17. маја на интернет платформи „We chat“. Учесници су као

Катедра за синологију у сарадњи са Амбасадом НР Кине у БиХ и Конфуцијевим институтом у Бањалуци je одржала седмо прелиминарно такмичење из кинеског језика под називом „Кинески мост“.

У складу са околностима и тренутном ситуацијом у земљи, такмичење је одржано 17. маја на интернет платформи „We chat“.

Учесници су као и сваке године полагали тест познавања кинеске културе, припремили говор на кинеском језику и представили занимљив забавни програм из области кинеске културе и умјетности.

- Због специфичности ситуације, одржан је и посебан интервју како би судије боље упознале такмичаре и оцијенили њихово владање кинеским језиком. Побједник овогодишњег такмичења је студент Катедре за синологију Милан Паликућа, друго и треће мјесто освојили су студенти Конфуцијевог института у Бањалуци , Вид Кецман и Тина Гајић - каже нам асистент на Катедри за синологију Доротеја Клачар.

Према њеним ријечима, побједник ће добити прилику за учешће на међународном такмичењу које ће се одржати у НР Кини, а награда за друго мјесто је посјета Кини и учешће у занимљивим активностима финала самог такмичења, које ће испратити многе националне телевизије НР Кине.

- Честитамо кандидатима на одличним наступима и перформансима, те овом приликом изражавамо захвалност и нашим драгим сарадницима, колегама и судијама из Амбасаде НР Кине, Конфуцијевог института у Бањалуци, Конфуцијевог института у Сарајеву, Свеучилишта у Мостару, Новинске агенције Синхуа, те нашим  кинеским лекторима који су се потрудили око припреме такмичара и саме организације - додаје Клачарева.

Уколико желите да погледате како је овогодишње "онлајн" такмичење "Кинески мост" изгледало, можете то урадити путем фејсбук странице Катедре за синологију.

(Катера)