СУТРА СЕ ОЧЕКУЈУ ЧЕСТЕ ПАДАВИНЕ ПРАЋЕНЕ ГРМЉАВИНОМ И ЈАКИМ ВЈЕТРОМ

pre godinu

У Републици Српској сутра се током дана очекују честе падавине кише и пљускова праћени грмљавином, те јаким вјетром и појавом суградице и града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода РС. Ујутро се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и смиривањем атмосфере, а током пријеподнева могуће је поновно повећање облачности,

У Републици Српској сутра се током дана очекују честе падавине кише и пљускова праћени грмљавином, те јаким вјетром и појавом суградице и града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода РС.

Ујутро се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и смиривањем атмосфере, а током пријеподнева могуће је поновно повећање облачности, која ће условити јаче грмљавинске процесе у новој линији нестабилности на сјеверу.

Послијеподне најављено је раслојавање облака, прво на крајњем западу и сјеверозападу, а затим централним предјелима и југозападу.

Увече може бити локалних пљускова на истоку и сјевероистоку, док ће у осталим предјелима бити суво.

На југу претежно суво и вјетровито, те само с малом вјероватноћом за локалне пљускове и грмљавину, што ће извјесније бити у високој Херцеговини.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар, који ће током дана бити јак, посебно у зони облачности, када мјестимично може да буде и врло јак, док се на југу повремено очекује и врло јака бура.

Минимална температура ваздуха кретаће се од седам до 12, у вишим предјелима од два, на југу око 15, док ће највиша дневна у већини предјела износити од 11 до 16, на сјеверу степен два виша, на свјевероистоку до 19, а на југу до 22 степена Целзијусова.

(Паљанске новости)