СТУДИРАЈ НАЈБОЉЕ! СТУДИРАЈ НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ!

pre 10 meseci

Изазове које студирање носи умногоме су нам олакшали професори својом ерудицијом и спремношћу на сарадњу.

Попут многих других ученика (студената), прије првог сусрета са науком о друштву, социологијом, она је за мене представљала потпуну непознаницу. Схвативши колико друштво има утицаја на наше свакодневне животе, колико смо чврсто уткани у његове поре, пожелела сам да сазнам што више о њему.

Током четворогодишњих студија не само да смо овладали новим знањима, вјештинама, упознали се са основном терминологијом, методама истраживања и дисциплинама ове науке, него смо успјели сами себи да одговоримо на нека питања или, што би рекао један од наших омиљених професора, "разговарали сами са собом".

Проучавање најразличитих димензија (друштва, културе, образовања, науке, породице, спорта) уједно нам помаже да боље схватимо свијет у коме живимо и да се боље сналазимо у њему.

Изазове које студирање носи умногоме су нам олакшали професори својом ерудицијом и спремношћу на сарадњу. Сви ти изазови или тешкоће свакако да се заборављају оног тренутка када у руке добијете диплому, валидну у читавом нису институција, како код нас, тако и у иностранству.

Оно што се памти јесте пријатан амбијент планинског градића, стечена знања и пријатељства. Неки од тих пријатеља данас су запослени у центрима за социјални рад, у школама, на факултетима, општинама и читавом низу других институција.

Зато, упиши и ти социологију на Филозофском факултету Пале и студирај у нашој Републици Српској!

Пише: Јована Ђокић, дипломирани социолог