СРЕДИТЕ СВОЈЕ ОБРВЕ ПОПУТ ПРОФЕСИОНАЛЦА

pre godinu

Да бисте довеле ваше обрве до перфектног изгледа не треба вам одлазак код козметичара. Заиста,уз неколико корисних трикова, оне могу изгледати савршено, као да се за њих побринуо професионалац. Ако нисте љубитељ густих обрва неправилног облика, редови који слиједе су написани за вас. Док не дође вријеме да одете

Да бисте довеле ваше обрве до перфектног изгледа не треба вам одлазак код козметичара. Заиста,уз неколико корисних трикова, оне могу изгледати савршено, као да се за њих побринуо професионалац.

Ако нисте љубитељ густих обрва неправилног облика, редови који слиједе су написани за вас. Док не дође вријеме да одете у салон на ваш заказани третман сређивања обрва, можете да им се посветите и сами, и то врло лако.

Први корак - Тримовање

За успјешно сређивање и одржавање обрва поред пинцете требаће вам и тример. Готово је извјесно да свим обрвама, било оне гушће или рјеђе, дуже или краће, напослијетку треба подрезивање односно тримовање. Ако сте некад користиле тример за сређивање шишки, на сличан начин исти треба да употријебите и на вашим обрвама. Међутим морате бити опрезни, како се не би суочили са катастрофом. Биће вам осим тримера потребан провидни гел, којим ћете загладити обрве ка горе, ка линији косе и ка слепоочницама. Када се гел потпуно осуши, уклоните тримером крајеве који су сувишни.

Други корак - велико огледало

Може се чак посматрати и као нулта тачка јер без огледала нема самосталног сређивања обрва. У овом случају препоручљиво је да користите ако имате при руци и огледало са страном која увеличава, како бисте имали јаснију слику. Обрве доносе равнотежу и пропорцију нашем лицу, због чега је неопходно да изгледају једнако.

Трећи корак - проналажење природног освјетљења

Природно свјетло крај прозора је најбоље мјесто за сређивање обрва, јер обезбеђује равномјерну освјетљеност лицу и самим тим олакшава сређивање обрва.

Четврти корак - употреба оловке за обрве

Исцртајте танку линију по обрвама, како бисте истакли жељени облик, односно како бисте лакше видјели које су обрве вишак.

Пети корак - уклањање длачица у правом смјеру

Једна од најчешћих грешака, које дјевојке праве приликом уклањања длачица у предјелу обрва, је одстрањивање истих у погрешном смјеру. Ово временом може довести до пуцања сићушних крвих судова из којих длачице расту, што даље доводи до престанка раста истих у овој области. Исправан смјер је ка горе, односно потез личан оном који правите када попуњавате квадратић упитника позитивним одговором.

(Женски магазин)