СПОРТСКИ КЛУБОВИ ИЗ СРПСКЕ ОД ДАНАС ПОЧИЊУ СА ТРЕНИНЗИМА

pre godinu

Сви спортски клубови из Републике Српске од данас могу почети са тренинзима уз поштовање свих мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, док ће такмичења бити настављена од јула и то без присуства публике. Мјере подразумијевају праћење здравственог стања запослених приликом уласка у спортски објекат, као и

Сви спортски клубови из Републике Српске од данас могу почети са тренинзима уз поштовање свих мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, док ће такмичења бити настављена од јула и то без присуства публике.

Мјере подразумијевају праћење здравственог стања запослених приликом уласка у спортски објекат, као и да спортска опрема мора бити темељно очишћена и дезинфикована прије тренинга.

Уколико неко од запослених или корисника спортских објеката има симптоме заразних болести, не дозвољава се улазак у објекат а ограничен је и број особа на тренингу тако да на десет квадратних метара може бити једна особа.

Обавезно је и постављање дезинфикационих средстава у спортским објектима и теренима, редовна дезинфекција при уласку и изласку из објекта те вођење евиденције присутних тренажном процесу ради лакшег праћења епидемиолошких контаката уколико дође до заразе.

Све препоруке за одржавање тренажних процеса могу се пронаћи на сајту Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Института за јавно здравство.