РAJСКА ПЛАЖА - БРАТУНАЧКО МОРЕ

pre 9 meseci

Плажа је пуна сваким даном јер долазе многи који због вируса корона овога љета нису ишли на љетовање на море.

Рајска плажа на Дрини код Братунца овог љета је посјећенија него икада и сваког дана, када је лијепо вријеме, ту се одмара од двије до пет хиљада посјетилаца из Републике Српске, Србије, Федерације БиХ, али и из иностранства.

Плажа је пуна сваким даном јер долазе многи који због вируса корона овога љета нису ишли на љетовање на море.

Током ове сезоне уз плажу је отворено неколико нових кафића, ту су барови са лежаљкама и све више је садржаја за игру и забаву дјеце након купања и брчкања у Дрини.

Гости из унутрашњости БиХ и Србије Рајску плажу називају братуначким морем, истичући да је изузетна за одмор и уживање након купања у бистрој Дрини.

Иако је у порасту број обољелих од вируса корона у региону, на плажи је мало оних који поштују мјере превенције и заштите и епидемиолошке савјете, ријетко ко носи маску, а када постоји могућност, појединци настоје да одржавају физичку дистанцу.

На овој плажи се посјетиоци купају, сунчају, одмарају, забављају, неки користе адреналин парк за вјежбање, роштиљају у кругу породице и пријатеља, а све популарније је камповање и вишедневни боравак туриста из унутрашњости БиХ и Србије.

Претходних дана на Рајској плажи су камповале групе гостију из Бањалуке, Сарајева, са Сокоца, из Власенице, али и заљубљеника Дрине из дијаспоре.

Амбијент је сличан морском

Ту су кафићи, музика, брза храна, сладолед, кокице, специјалитети са роштиља, пица, гљиве, воћне салате и велики број младих, изузетно расположених за провод и забаву.

Због вируса корона ове године отказане су све културно-спортске и забавне манифестације у Братунцу, али и на Рајској плажи, гдје је циљ регате "Дрински слалом", на којој се одржавају сусрети бајкера и друга спортска такмичења, концерти и други културни садржаји.

Рајска плажа налази се поред ријеке Дрине, седам километара низводно од Братунца и четири километра од граничног прелаза Братунац-Љубовија.

(Катера)