РАЈЧЕВИЋ: ИСПИТИ ОД 1. ЈУНА, БИЋЕ ОРГАНИЗОВАНО ПЕТ ИСПИТНИХ РОКОВА

pre godinu

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је данас да су високошколске установе дужне да организују пет испитних рокова у осам термина. Рајчевић је навео да је ријеч о априлском, јунско-јулском, августовском, септембарском и октобарском року за академску 2019-2020. годину. - Априлски рок

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је данас да су високошколске установе дужне да организују пет испитних рокова у осам термина.

Рајчевић је навео да је ријеч о априлском, јунско-јулском, августовском, септембарском и октобарском року за академску 2019-2020. годину.

- Априлски рок подразумијева један термин, јунско-јулски два, августовски један, септембарски два и октобарски два термина. Испите могу полагати апосолвенти и студенти који студирају у складу са Законом о универзитету - рекао је новинарима Рајчевић, након сједнице Владе Републике Српске.

Он је нагласио да су високошколске установе дужне да се придржавају мјера и препорука Института за јавно здравство и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

(СРНА)