ПРИКАЗИВАЊЕ ФИЛМОВА СИМА БРДАРА ПОВОДОМ ДАНА ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

pre 9 meseci

Филмови Симе Брдара биће приказани у недјељу, 15. јула, у Културно – спортском центру у Палама, са почетком у 20.00 часова, а улаз за гледаоце је слободан.

Поводом Дана побједе над фашизмом Кинотека Републике Српске 15. јула у Културно-спортском центру у Палама организоваће приказивање филмова сценаристе, режисера и књижевника Сима Брдара, са почетком у 20.00 часова, а улаз за гледаоце је слободан.

Симо Брдар се више од 25 година бави истраживањем геноцида и Холокауста, а режирао је филмове “Сунце и жица”, “Kрв и вода”, “А Бог је ћутао”, “Kрст од крви” “Јасеновац”, “Градина”, “Марјановићи”, “Јовица и Зорица”, “Ритани”, “Послушање”, “Преко воде Саве”, “Мало ми фали”, “И то је Јасеновац”, “Саво водо”, “Градина и Јасеновац градови мртвих”, “Предграђа мртви” и други.

Брдар је бивши директор и кустос Спомен подручја Доња Градина, одржао је пројекције филмова и предавања у Норвешкој, Грузији, Литванији и другим земљама, гдје је оставио снажан утисак и послао јасну поруку о размјерама зла у усташким логорима смрти Јасеновац, Стара Градишка, Млака, Јабланац и другим.

(ПАЉАНСКЕ НОВОСТИ)