ПРЕКИНУТА ТАКМИЧЕЊА У ЕВРОЛИГИ И ЕВРОКУПУ

pre godinu

Сезоне у Евролиги и Еврокупу су отказане, након што је 11 сталних чланова елитног такмичења на данашњем видео састанку прихватило приједлог Ђордија Бартомеуа да се не игра због опасности од коронавируса и повреда играча. ''Ово је без сумње најтежа одлука коју смо донијели у историји такмичења. Због разлога који су

Сезоне у Евролиги и Еврокупу су отказане, након што је 11 сталних чланова елитног такмичења на данашњем видео састанку прихватило приједлог Ђордија Бартомеуа да се не игра због опасности од коронавируса и повреда играча.

''Ово је без сумње најтежа одлука коју смо донијели у историји такмичења. Због разлога који су ван наше контроле били смо приморани да прекинемо једну од најзанимљивијих сезона у историји европске кошарке'' изјавио је Бертомеу.

На данашњем састанку донијета је  одлука да ће истих 18 екипа учествовати у Евролиги и сљедеће сезоне те ће овосезонско такмичење бити завршено без шампиона.

Екипе које су се пласирале у четвртфинале овогодишњег Еврокупа имаће сигурно мјесто у том такмичењу и сљедеће сезоне док ће се за осталих 16 мјеста екипе борити кроз домаће шампионате.

Сезона 2020/21 у Евролиги почеће 1. октобра, док ће сезона у Еврокупу почети дан раније, 30. септембра 2020.