ПОСВИЈЕТЛИТЕ КОСУ УЗ ПОМОЋ ЛИМУНА

pre godinu

У страху да не оштетимо косу хемијским средствима и нестручним руковањем, жене су склоне ових дана спас пронаћи у природним методама. Ако муку мучите са жутим одсјајем или једноставно само желите посвијетлити косу можда је вријеме да испробате трик с лимуновим соком. Испирање косе лимуновим соком најпознатији је природни начин

У страху да не оштетимо косу хемијским средствима и нестручним руковањем, жене су склоне ових дана спас пронаћи у природним методама.

Ако муку мучите са жутим одсјајем или једноставно само желите посвијетлити косу можда је вријеме да испробате трик с лимуновим соком.

Испирање косе лимуновим соком најпознатији је природни начин за посвјетљивање косе, а ако се одлучите испробати га биће вам потребан свјежи лимун, бочица с распршивачем и цједиљком (или газа). Количину лимуна прилагодите дужини своје косе, односно ако је она дужа употребите два до три лимуна за овај процес.

У посуду исциједите лимун те добијени исцијеђени сок помијешајте с пола шољице топле воде. Притом настојте да омјер састојака буде равномјеран те немојте допустити да у смјеси има више лимуновог сока него воде. Након што добро промијешате смјесу улијте је кроз цједиљку у бочицу с распршивачем како би је могли равномјерно пошприцати по цијелој дужини косе.

Код ове методе кључан је утицај сунца, стога изађите вани како би се коса могла лагано осушити. Препоручује се да на сунцу проведете један до два сата, а притом наравно не заборавите нанијети и одговарајућу крему са заштитним фактором. С обзиром на ситуацију и актуелну пандемију, не заборавите слиједити правила и мјере заштите које су донесене везано за боравак на јавним мјестима. Стога осим кратке шетње, као сјајна солуција за испробавање ове технике намеће се провођење времена на балкону или тераси у друштву добре књиге или чаше вина. Нека ово вријеме буде посвећено баш вама!

Када је коса потпуно осушена требате је испрати водом. Но, постоји још један мали трик који може побољшати крајњи резултат - умјесто воде искористите чај од камилице. Наиме, цвјетови камилице садрже апигенин, флавонску жуту боју која додатно посвјетљује косу. Ипак, будите опрезни у примјени ове технике! Лимун може бити користан за косу, но ако га пречесто користите може је исушити и оштетити. Стога настојте ову методу користити једном седмично, а косу у идућем прању обавезно нахраните маском како би задржала здрав изглед и блиставост.

(Независне)