ПОМОЗИМО МАРКУ ПАВЛОВИЋУ ИЗ ПАЛА

pre godinu

Марко Павловић дијете је са посебним потребама, а дијагностификована му је и Вилсонова болест. Ова тешка болест поремећај је који узрокује превелику акумулацију бакра у јетри, мозгу и другим виталним органима. Код особа с Вилсоновом болести, бакар се не елиминише исправно и умјесто акумулације може досегнути ниво у организму опасан

Марко Павловић дијете је са посебним потребама, а дијагностификована му је и Вилсонова болест.

Ова тешка болест поремећај је који узрокује превелику акумулацију бакра у јетри, мозгу и другим виталним органима. Код особа с Вилсоновом болести, бакар се не елиминише исправно и умјесто акумулације може досегнути ниво у организму опасан по живот и ако се не лијечи Вилсонова болест је смртоносна.

Марко Павловић сада има 17 година, али је, према ријечима његове мајке, на менталном развоју дјетета од осам година. Није способан да води рачуна о себи без помоћи другог лица.

У Босни и Херцеговини не постоји клиника или здравствена установа која лијечи Вилсонову болест, тако да су Маркови родитељи приморани да га воде у Београд. Одлазак у Београд и контрола коштају најмање 800 марака. Лијекови које Марко користи коштају и до 20.000 марака на мјесечном нивоу. Осим тога Макро има посебан режим исхране, који такође изискује велика новчана средства.

Мајка Слађана није запослена, али и да има прилику не би могла да ради јер је њеном сину стално потребна. Њен супруг ради у Олимпијском центру Јахорина, али његова плата је недовољна. Осим Марка имају још двоје дјеце.

Уколико можете и желите помоћи породици Павловић, то можете урадити уплатом средства на жиро рачун у НЛБ банци 562-012-81159817-59 (КМ) на име Слађана Павловић.