ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА КОРИШЋЕЊА ПОЈАСА И УПОТРЕБЕ ТЕЛЕФОНА

pre godinu

Полицијска управа Бањалука спроводиће од данас до четвртка, 28. маја, појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу коришћења безбједносног појаса и мобилног телефона. "Безбједносни појас као један од битнијих елемената пасивне заштите у возилима у значајној мјери утиче на смањење броја и тежину задобијених повреда возача и путника"

Полицијска управа Бањалука спроводиће од данас до четвртка, 28. маја, појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу коришћења безбједносног појаса и мобилног телефона.
"Безбједносни појас као један од битнијих елемената пасивне заштите у возилима у значајној мјери утиче на смањење броја и тежину задобијених повреда возача и путника", саопштено је из Полицијске управе.

У саопштењу се наводи да, у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја, на путевима у БиХ возач не смије да користи мобилни телефон, осим у случају да је мобилни телефон прилагођен употреби у возилу.

"Прописана казна за некоришћење безбједносног појаса за возаче износи 100 КМ и један казнени бод, док је за сувозаче и путнике у возилу прописана новчана казна од 100 КМ. Возачу се за коришћење мобилног телефона изриче казна од 100 КМ", наведено је у саопштењу.

(СРНА)