ПОДРШКА ИНФОРМАЦИОНО-ТЕХНОЛОШКОМ ОСНАЖИВАЊУ ЖЕНА

pre godinu

Амбасадор Шведске у БиХ Јохана Стромквист и шеф представништва Уницефа у БиХ Ровнак Кан потписале су данас споразум који за циљ има подршку иницијативи информационо-технолошког оснаживања жена. Споразум вриједан 3,7 милиона шведских круна реализују Ундп, Уницеф и Агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена. Иницијатива се реализује у

Амбасадор Шведске у БиХ Јохана Стромквист и шеф представништва Уницефа у БиХ Ровнак Кан потписале су данас споразум који за циљ има подршку иницијативи информационо-технолошког оснаживања жена.

Споразум вриједан 3,7 милиона шведских круна реализују Ундп, Уницеф и Агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена.

Иницијатива се реализује у оквиру образовног сектора, сектора информационо-комуникационих технологија, те заговарања и промоције идеје о повећању броја дјевојчица у информационо-комуникационо-технолошком сектору, саопштено је из Уницефа.

Амбасадор Шведске у БиХ Јохана Стромквист истакла је да искљученост жена из технолошког сектора пријети губитком половине свјетског талента.

У оквиру заједничке иницијативе најмање 10.000 младих жена имаће користи од бесплатних онлајн семинара, а у саопштењу се истиче да је иницијатива сад проширена на Републику Српску.

(КАТЕРА)