ПОЧИЊЕ УПИС И ТЕСТИРАЊЕ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА

pre godinu

У Републици Српској су створени услови за наставак процедуре уписа у школу дјеце дорасле за упис у први разред, саопштило је Министарство просвјете и културе РС. Министарство је обавијестило основне школе о повољној епидемиолошкој ситуацији те о томе, да могу заказивати термине тестирања дјеце дорасле за упис у први разред,

У Републици Српској су створени услови за наставак процедуре уписа у школу дјеце дорасле за упис у први разред, саопштило је Министарство просвјете и културе РС.

Министарство је обавијестило основне школе о повољној епидемиолошкој ситуацији те о томе, да могу заказивати термине тестирања дјеце дорасле за упис у први разред, како би, након завршених систематских прегледа дјеце, процедура уписа ученика у први разред била завршена у редовним оквирима уписа.

Школе су обавезне да приликом организовања тестирања строго воде рачуна о свим препорукама и мјерама заштите које су издале надлежне институције, за вријеме вируса корона, као и да приликом заказивања термина за тестирање воде рачуна о временском размаку између два тестирања, ради потребног дезинфиковања радног простора, те како би се избјегла гужва и могућност контакта са другим лицима, свела на минимум.

Родитељи ће благовремено бити обавијештени о терминима тестирања дјеце, као и о свим потребним мјерама заштите које су дужни поштовати приликом довођења дјеце на тестирање, наводе из Министарства.

(КАТЕРА)