"ПЕКМЕН" НАПУНИО 40 ГОДИНА

pre godinu

Једна од најпопуларнијих видео-игрица свих времена "Пекмен" данас пуни 40 година. У овој игрици, округли лик са устима која се отварају и затварају јури лавиринтом гутајући тачкице и повремено воћкице ради додатних бодова и избјегава четири духа који се зову Блинки, Пинки, Инки и Клајд. Сваки играч "Пекмена" зна да

Једна од најпопуларнијих видео-игрица свих времена "Пекмен" данас пуни 40 година.
У овој игрици, округли лик са устима која се отварају и затварају јури лавиринтом гутајући тачкице и повремено воћкице ради додатних бодова и избјегава четири духа који се зову Блинки, Пинки, Инки и Клајд.

Сваки играч "Пекмена" зна да је највећа радост јурњава за духовима који и сами могу да постану јестиви.

Игрица је првобитно названа "Пукман" (Puck-Man, од јапанске ријечи "гутати") али је промијењена када је стигла на америчко тржиште из бојазни да ће добити безобразнију конотацију када дође до промјене слова "П" у "Ф".

Дизајнер игрице Тору Иватани дошао је на идеју о облику главног лика када је узео парче пице и схватио да га остатак подсјећа на широм отворена уста.

Према његовим ријечима, "Пекмен" је био намијењен женама и паровима јер је био другачији од насилних пуцачких игрица које су тада владале играоницама у Јапану.

(СРНА)