ОТВОРЕНА ПЕТА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „КОМЕТА 2020“

pre 5 meseci

До сада је пријављено 193 аутора и коаутора, који долазе из 12 земаља свијета.

Пета међународна научна конференција Примијењене технологије у машинском инжењерству „Комета 2020“, отворена је на Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Основни циљеви конференције је пружање млађим колегама да презентују своје радове, као и сарадња Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву са партнерима и имплементација резултата колега из Босне и Херцеховине, односно регије, због повећања конкурентности привреде, прије свега националних субјеката. Декан Машинског факултета и предсједник Организационог одбора овог научног скупа Милија Каришник истиче да је рад ове конференције оцијењен високим оцјенама, те се захвалио свим ауторима радова, као и члановима Организациониг одбора. Продекан за научно-истраживачки рад, доцент доктор Саша Продановић, истекао је да је Машински факултет, сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији, одлучио да одржи ову конференцију како би пружио прилику коауторима и ауторима да презентују своја научна дјела.

До сада је пријављено 193 аутора и коаутора, који долазе из 12 земаља свијета. Због тренутне епидемиолошке ситуације, овогодишња конференција одржана је путем средстава електронске комуникације.

Пише: Анђела Короман, студент треће године Новинарства