ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНЕ БАЈКЕ

pre 9 meseci

Невид театар у сарадњи с Удружењем драмских умјетника Србије расписао је јавни регионални конкурс за оригиналне бајке и басне за дјецу у оквиру пројекта "Образовање кроз игру".

Невид театар у сарадњи с Удружењем драмских умјетника Србије расписао је јавни регионални конкурс за оригиналне бајке и басне за дјецу у оквиру пројекта "Образовање кроз игру". Конкурс је отворен од 15. јула до 15. септембра 2020. године до 23 часа и 59 минута.

Пројекат се реализује кроз заједнички регионални програм "Дијалог за будућност", који у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО.

- Позивају се сви аутори без обзира на старосну доб који живе у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори да напишу оригиналне бајке и басне за дјецу на тему културних разноликости. Осим оригиналног текста, аутори могу писати и о проблемима образовног система у држави у којој живе те навести конкретне идеје реформе образовања. Пријавити се могу и сви који желе послати само мишљење о образовању и предложити одговарајуће идеје - стоји у саопштењу Невида.

На основу 10 најљепших изабраних бајки или басни за дјецу Невид театар ће штампати илустровану књигу.

(Независне новине)