ОТКАЗАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ТВ ТУРНИР ШАМПИОНА У ДОБОЈУ

pre 10 meseci

Традиционални 52. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју неће бити одржан ове године због неизвјесне епидемиолошке ситуације.

Традиционални 52. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју неће бити одржан ове године због неизвјесне епидемиолошке ситуације, потврдио је предсједник Извршног одбора турнира Енес Суљкановић.

Према његовим ријечима, до ове одлуке је дошло након састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, када је процијењено да не би било добро упуштати се у било какве ризичне подухвате.

- Свједоци смо сви шта се десило у Задру, на тениском турниру, и како се након њега нагло повећао број позитивних на вирус корона. Градоначелник је уједно и предсједник добојског Кризног штаба и савршено је упућен у комплетну проблематику. Видите и сами шта се све дешава код нас и у региону и заједно смо процијенили да би најбоље било да се не упуштамо у ризик организовања турнира ове године - истакао је Суљкановић.

Након донесене одлуке, у Добоју су се одмах окренули организацији турнира који би требало да буде одржан сљедеће године.

- Обавијестили смо све екипе које су већ биле прихватиле наш позив да учествују на турниру о разлозима његовог отказивања. Позвали смо их, такође, да буду учесници наредне године, што су они и прихватили. Истовремено, обавијестили смо и канцеларију ЕХФ-а у Бечу, гдје смо наишли на разумијевање, тако да наш турнир и даље остаје у календару Европске рукометне федерације - каже Суљкановић.

Постојала је и идеја да се овогодишња смотра одржи у смањеном формату, са само четири екипе, али су у Добоју брзо одустали од те идеје.

- Намучили смо се да турнир подигнемо на респектабилан ниво и нисмо жељели да ради пуког продужетка традиције нарушавамо његов квалитет и реноме тако што ћемо га одржати уз учешће неких нижеразредних екипа - појаснио је Суљкановић ову одлуку.

Добојски турнир први пут је одржан још давне 1965. године, када је побједник био Партизан из Грачанице, и до сада само у четири наврата је отказан, и то у ратном периоду, од 1992. до 1995. године.

(Глас Српске)