ОТКАЗАН ФИНАЛНИ ТУРНИР ДЕЈВИС КУПА

pre 10 meseci

Финални турнир Дејвис купа, који је требало да буде одигран у Мадриду од 23. до 29. новембра, помјерен је за сљедећу годину.

Финални турнир Дејвис купа, који је требало да буде одигран у Мадриду од 23. до 29. новембра, помјерен је за сљедећу годину, саопштила је Међународна тениска федерација (ИТФ).

Како се наводи у саопштењу, турнир ће се одржати у периоду од 22. до 28. новембра 2021. године, а учествоваће исте репрезентације које су имале обезбијеђено мјесто за ову годину.

Према ријечима предсједника ИТФ-а Дејвида Хагертија, одлуку о одлагању финалног турнира Дејвис купа није било лако донијети, али здравље тенисера и навијача је на првом мјесту.

- Организовање међународног тимског такмичења овог нивоа, које истовремено гарантује здравље и сигурност свим учесницима и организаторима, представља велики ризик у овом тренутку. Наша сарадња са Космос тенисом се наставља и вјерујемо да ће се сљедеће године створити услови за организовање финалног турнира - рекао је Хагерти.

Предсједник Космос тениса Жерар Пике истакао је да одлагање финала нема дугорочне посљедице на амбиције Дејвис купа.

- Ово је велико разочарање за све нас. Не знамо како ће се ситуација одвијати у свакој нацији која се квалификовала, као ни да ли ће мјере бити довољно ублажене у Шпанији, тако да је немогуће предвидјети ситуацију у новембру и гарантовати безбједност свих који би допутовали у Мадрид - казао је Пике.

Актуелни шампион Дејвис купа је репрезентација Шпаније.