ОНЛАЈН КОНЦЕРT ПИЈАНИСTКИЊЕ ЕЛИЗЕ TОМЕЛИНИ

pre godinu

Културни центар Бански двор Бањалука емитоваће вечерас на свом "Јутјуб" каналу концерт пијанисткиње из Италије Елизе Томелини. Онлајн концерт италијанске пијанисткиње биће приказан у 20.00 часова, најављено је из ове институције културе. Директор Културног центра Бански двор Младен Матовић изразио је задовољство што ће најширем аудиторијуму бити представљен концерт

Културни центар Бански двор Бањалука емитоваће вечерас на свом "Јутјуб" каналу концерт пијанисткиње из Италије Елизе Томелини.
Онлајн концерт италијанске пијанисткиње биће приказан у 20.00 часова, најављено је из ове институције културе.

Директор Културног центра Бански двор Младен Матовић изразио је задовољство што ће најширем аудиторијуму бити представљен концерт вансеријске умјетнице као што је Елиза Томелини.

"Надалеко позната по свом сугестивном и виртуозном стилу извођења, пијанисткиња ће нас провести кроз неке од најљепших страница клавирске литературе написаних од Франца Листа и Сергеја Рахмањинова", рекао је Матовић.

Матовић је подсјетио да је концертом ове италијанске пијанисткиње на величанствен начин затворен 2. Интернационални музички фестивал "Јесења соната", те да је умјетница чак четири пута враћена на бис.

Културни центар Бански започео је серију онлајн емитовања концерата значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника који су у протеклом периоду наступили у фестивалским и другим програмима ове установе, са жељом да настави квалитетну комуникацију са својом публиком и током ванредних мјера у вези са сузбијањем ширења вируса корона.

(СРНА)