ОБЈАВЉЕН УЖИ ИЗБОР РУКОПИСА ЗА КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ „СОВИЦА“

pre godinu

Жири књижевне награде "Совица" Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске, која се додјељује за најбољу књигу за дјецу у овој години данас је објавио ужи избор рукописа који су ушли у конкуренцију за ову награду, а коначну одлуку о побједнику требао би да објави током сљедеће седмице.

Жири књижевне награде "Совица" Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске, која се додјељује за најбољу књигу за дјецу, данас је објавио ужи избор рукописа који су ушли у конкуренцију за ову награду, а коначну одлуку о побједнику требао би да објави током сљедеће седмице.

Према одлуци жирија, то су рукописи под редним бројевима девет "Изгубљене странице дединог рукописа", шифра "Фолдери и фајлови", 11 "Храброст у шапама", шифра "Мала раја", 13 "Чос", шифра "Бабушка", те 14 "Бајка о бајалицама", шифра "Равијојла".

Овогодишњи жири за књижевну награду "Совица" чине писци - Јелена Којовић Тепић, која је и предсједник жирија, те Владимир Каламанда и Берислав Благојевић, чланови жирија, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

(СРНА)