НОВО ЗАНИМАЊЕ МОДНИ КРОЈАЧ И МОДНИ ГАЛАНТЕРИСТА

pre godinu

У Средњошколски центар "Пале" у школској 2020/2021. години предвиђен је упис 192 ученика у осам одјељења, а у понуди је и нови смјер модни кројач и модни галантериста, рекао је директор ове образовне установе Недељко Газивода. - Понудили смо комбиновано одјељење у којем ће бити по 12 ученика. На

У Средњошколски центар "Пале" у школској 2020/2021. години предвиђен је упис 192 ученика у осам одјељења, а у понуди је и нови смјер модни кројач и модни галантериста, рекао је директор ове образовне установе Недељко Газивода.

- Понудили смо комбиновано одјељење у којем ће бити по 12 ученика. На Палама има фирма `Мраз` која запошљава више од 100 људи, а који су изразили жељу да Средњошколски центар упише једно тако одјељење. Ученици би практичну наставу изводили у њиховој фабрици. Надам се да ћемо уписати то одјељење - истакао је Газивода.

Он је подсјетио да су увођење новог занимања договорили на састанку који су имали са представницима Привредне коморе, Уније послодаваца, Занатске коморе, Завода за запошљавање Српске, локалне заједнице и другим друштвеним партнерима са којима сарађују.

Газивода каже да су урађене презентације, те послате основним школама на подручју општине Пале, да би се ученици информисали о новим занимањима.

Према његовим ријечима, осим новог занимања планирано је да у Гимназију општи смјер у три одјељења буду уписана 72 ученика, два одјељења туристички техничар по 24 ученика, једно одјељење кулинарски техничар, затим у струци Геодезија и грађевинарство планирано је једно одјељење грађевински техничар.

У вези са начином и терминима уписа у школску 2020/21. годину из школе наводе да очекују инструкције надлежног министарства и Педагошког завода Републике Српске, те ће у складу са тим јавност бити благовремено информисана.

(СРНА)