НОВАК САМО У ПЛАНУ ИМА РОЛАН ГАРОС

pre 9 meseci

Најбољи свјетски тенисер за сада у плану има само одигравање Отвореног првенства Француске - Ролан Гарос.

Најбољи свјетски тенисер. Новак Ђоковић, за сада у плану има само одигравање Отвореног првенства Француске - Ролан Гарос.

Тако се наводи у распореду предстојећих турнира на његовом званичном сајту.

Ролан Гарос је планиран да се игра у Паризу од 20. септембра, када почињу квалификације, односно, 27. септембра са главним жријебом, па све до 11. октобра.

- Новак је 2016. године освојио своју прву титулу на Ролан Гаросу и комплетирао каријерни Грен Слем. Године 2019. је поражен у полуфиналу од Аустријанца Доминика Тима резултатом 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7. У 2020. ће бранити 720 АТП поена - стоји на званичном сајту.

План за наставак сезоне је сљедећи: турнир у Вашингтону 14. августа, потом Мастерс у Синсинатију 22. август (игра се у Њујорку), УС опен од 31. августа, па селидба у Европу.

Најприје ће се играти у Кицбилу 8. септембра, па Мастерс у Мадриду 13. септембра, Риму 20. септембра и потом Ролан Гарос.

Ђоковић је спреман да почне са радом након негативног теста на корона вирус. Али, он је и прије него што је био заражен најављивао да ће пропустити америчку турнеју и да није заговорник организације УС опена.

Ипак, сада је питање како би се ова одлука одразила на Ђоковићево прво мјесто, које је промјеном система бодовања озбиљно угрожено.

Наиме, према одлуци АТП-а сваки играч има гарантоване бодове освојене прошле сезоне, без обзира на овогодишњи пласман.

Тако да их Новак има сигурно 360 из Синсинатија, 1000 из Мадрида и 600 из Рима, односно, свега 90 бодова са УС опена.

У Вашингтону и Кицбилу није играо.

Остаје да се види каква ће бити одлука Рафаела Надала и које ће турнире играти.

Проблем је тај јер је Шпанац освојио и Ролан Гарос и УС опен, па има гарантованих 2.000 бодова, без обзира на пласман.

(КАТЕРА)