НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД-19

pre 10 meseci

Најбољи свјетски и српски тенисер Новак Ђоковић објавио је данас да су његова супруга Јелена и он позитивни на вирус корона, док су остали чланови породице и тима негативни.

Најбољи свјетски и српски тенисер Новак Ђоковић објавио је данас да су његова супруга Јелена и он позитивни на вирус корона, док су остали чланови породице и тима негативни.

Ђоковић је био организатор Адриа Tура одржаног у Београду и претходног викенда у Задру. Финале турнира у Задру отказано је након што је Григор Димитров, један од учесника Адриа Tура, објавио да је позитиван на вирус корона, а Новак се одмах вратио за Београд.

- Одмах по доласку у Београд отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван, а дјеца су негативна - рекао је Ђоковић.

- Све што смо урадили протеклих мјесец дана радили смо чистог срца и искрених намјера. Наш турнир био је хуманитарног карактера са идејом да помогнемо тенисерима из региона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе, и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто вријеме, жељели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија, и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи. Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио вјерујући да су се стекли услови за његово одржавање - каже Новак и додаје:

- Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве љекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Остаћу у самоизолацији наредних 14 дана, и поновити тест за пет дана - закључио је Ђоковић.

У понедјељак је потврђено да је још један српски тенисер, Виктор Троицки, позитиван на ковид-19, а Организациони одбор турнира донио је одлуку да се Адриа Тур не наставља, иако је првобитно планирано да се одиграју мечеви у Бања Луци и Сарајеву.