НЕВЕСИЊЕ- У “SECOND HAND” РАДЊАМА КУПУЈУ И БОГАТИ!

pre godinu

Све већи број Невесињаца, одлучује се на куповину јефтине гардеробе у продавницама половне робе, популарним " second hand” шоповима. Многи становници у овим радњама виде прилику да за мало новца купе добро очувани, маркирани комад одјеће. Власник једне такве радње, Симеон Џелетовић каже да им купаца не фали и како наводи,

Све већи број Невесињаца, одлучује се на куповину јефтине гардеробе у продавницама половне робе, популарним " second hand”
шоповима.
Многи становници у овим радњама виде прилику да за мало новца купе добро очувани, маркирани комад одјеће.
Власник једне такве радње, Симеон Џелетовић каже да им купаца не фали и како наводи, његову радњи посјећују све генерације, од дјеце до пензионера, а купци су и различите куповне моћи.

Додаје да се дешава да у ову радњу стигну потпуно нове ствари, које се обично најприје и распродају.
- Најчешће нам стижу  брендови "Cecil”  " H&М” и “Esprit” . Мајице у зависности од модела коштају  око 6КМ,  сукње 8КМ , а јакне од 15 до 30КМ.

Он је додао и да се сва роба увози из иностранства и да нова одјећа долази сваке седмице.

“Second hand” радња  “ Улични ормар “ у Невесињу  због ниских цијена и квалитета робе једна је од најпосјећених  радњи тог типа.
Радњу “ Улични ормар”  можете   посјетити у Невесињу, у улици Невесињских устаника -број 96, али и на инстаграм профилу “Ulicni_ormar_” .

У европским развијеним земљама радње половне радње постоје већ деценијама. Од Другог свјетског рата трговина секундарном одјећом  је значајно  порасла. Постојале су добротворне организације које су ношену  одећу  донирале сиромашним у периоду од 1960. до 1970. године. Након тога, у осамдесетим годинама, појавиле су се профитно оријентисане, тј. специјализоване радње.
Са еколошког  становишта, продавнице са гардеробом ,,из друге руке” су постале веома прихваћене и зато су стекле велики углед у Европи и САД – у. По свему судећи и у Босни и Херцеговини су постале прихваћене, а то се најбоље види по великом броју купаца.