НЕКИ УНИВЕРЗИТЕТИ ПОВРАТАК НА НАСТАВУ ПЛАНИРАЈУ ТЕК 2021. ГОДИНЕ

pre godinu

Најновији епидемиолошки подаци говоре да ће универзитети у Америци највјероватније периодично отварати и затварати кампусе све до 2022. године. Универзитет у Бостону отказао је све љетне активности, а план опоравка након пандемије, према протоколима овог Универзитета, укључује и могућност одлагања нормалне наставе све док одговорни не буду сматрали да повратак

Најновији епидемиолошки подаци говоре да ће универзитети у Америци највјероватније периодично отварати и затварати кампусе све до 2022. године.

Универзитет у Бостону отказао је све љетне активности, а план опоравка након пандемије, према протоколима овог Универзитета, укључује и могућност одлагања нормалне наставе све док одговорни не буду сматрали да повратак студената на наставу не нарушава њихову сигурност. У том случају, нови семестар почео би наставом на даљину. Џин Морисон (Jean Morrison), ректорица Универзитета, изјавила је да иако постоји могућност да се настава откаже, Универзитет за сада ради с циљем да настава почне у септембру.

Челници универзитета у Аризони кажу да су још увијек оптимистични када је у питању повратак на наставу најесен, али да ће приоритет бити и остати здравље и добробит свих студената.

Ерик Фигл-Динг (Eric Feigl-Ding), епидемиолог који тренутно ради на универзитету Харвард, казао је да универзитети требају бити спремни да се ухвате у коштац са неочекиваним.

"Мислим да морају бити спремни да одгоде наставу, односно  организују наизмјенично отварање и затварање кампуса, јер нам најновији епидемиолошки подаци показују како ћемо највјероватније у валовима отварати и затварати кампусе све до 2022. године", рекао је Фигл-Динг.

(Školegijum)