НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ПАЛЕ ПРИЈАВЉЕНО 201 ДИЈЕТЕ ЗА УПИС У ОСНОВНУ ШКОЛУ

pre godinu

На подручју општине Пале у три основне школе пријављено је 201 дијете за упис у прве разреде у школској 2020/2021. години.

На подручју општине Пале у три основне школе пријављено је 201 дијете за упис у прве разреде у школској 2020/2021. години.

Школе су вршиле упис ученика електронским путем у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације и Министарства просвјете и културе Српске.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је да ће бити формирано пет одјељења.

Он је указао да је све рађено у складу са препорукама ресорног министарства, као и Инситута за јавно здравство Републике Српске, те да су дезинфиковане све површине и поштована физичка дистанца.

Директор Основне школе "Србија" на Палама Сања Марковић рекла је да је у школу уписано 68 првачића, од којих три припадају подручном одјељењу у Подграбу.

Марковићева додаје да је 31. маја окончан први уписни рок, те да постоји могућност уписа нових ученика у  августовском року.

Директор Основне школе "Мокро" Радмила Веселиновић навела је да је у првом року уписано 16 првачића, од којих по двоје дјеце у подручним одјељењима на Хреши и Кадином Селу.

Веселиновићева је истакла да број уписане дјеце у ову установу сваке године опада због одлива становништва, али да је ове године, ипак, испуњен услов за упис једног одјељења.

(СРНА)