MУЗИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „РИТАМ ЕВРОПЕ“ ОДРЖАЋЕ СЕ У СЕПТЕМБРУ

pre 10 meseci

Ово такмичење по први пут се одржава у Републици Српској и домаћин ће бити град Источно Сарајево.

Међународно музичко такмичење "Ритам Европе", које је првобитно било планирано за мјесец мај, биће одржано у септембру у Спортској дворани "Пеки" - Пале. Ово такмичење по први пут се одржава у Републици Српској и домаћин ће бити град Источно Сарајево.

"Ритам Европе" је највеће дјечије музичко такмичење у Европи, а наш град ће пјесмом „Цео свет је мој“ Бојане Стаменов, представљати Ана Марија Васиљевић, те плесачи Милан Милинковић и Анђела Симић.

Такмичари из свих градова и општина Републике Српске представљаће на овој манифестацији по једну земљу Европе, пјевајући пјесме на различитим европским језицима.

Град Источно Сарајево изразио је жељу да на овом такмичењу представља Србију, те ће Ана Марија Васиљевић изводити нумеру на српском језику.

Директор телевизијског програма "Ритам Европе" Игор Карадаревић рекао је да очекује милионску гледаност.

- Ја ћу вам рећи, као директор програма, да иза мене стоје праве професионалци. Не би се постидила ниједна, ако гледамо музичке фестивале, евровизијска земља да има овакве представнике - нагласио је Карадаревић.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева, Данко Вучетић, истакао је да је ово прилика да се промовише Источно Сарајево, јер се ово такмичење преноси у већини европских земаља.

- Ово је прилика да се препознају, промовишу и развију музички таленти, како из града Источно Сарајево, тако и са ширег простора Републике Српске - казао је Вучетић.

Плесач Милан Милинковић рекао је да њихов тим има одличан однос, и да му је част што је он један од представника нашег града.