МУРАЛ ДОКТОРУ ЛАЗИЋУ У БРЧКОМ

pre 5 meseci

За организацију овог пројекта задужен је брчански Конзервативни клуб.

Мурал доктору Миодрагу Лазићу осликан је у брчанском насељу Илићка, чије становништво данас чини знатан број људи из сарајевско-романијске регије. За организацију овог пројекта задужен је брчански Конзервативни клуб.

Аутор мурала, Милан Милосављевић Дерокс, истакао је да богатство овом муралу даје фотографија на основу које је и изведен.

„Фотографија је настала управо у Брчком, на једном од посљедњих предавања која је доктор Лазић одржао управо у организацији Конзервативног клуба“, изјавио је Милосављевић и додао да је лијепо видјети када локално становништво има потребу да на овај начин ода почаст и захвалност човјеку који је био уз свој народ, када је било најтеже.

„Доктор Лазић је неко ко је задужио многе. Имали смо срећу да га угостимо у Брчком и лично се увјеримо у његову величину - и као љекара, али и као човјека. Овај мурал наш је мали допринос чувању сјећања на њега и на нас какви можемо бити“, рекао је Милош Суботић, на чију иницијативу је покренут и реализован овај пројекат.

Члан Клуба, Цвијан Пајкановић, каже да је ово најмање што се може учинити за доктора Лазића. Захвалио се локалном становништву, у којем се, како он говори „јасно видјело колико је љубави у српском народу према нашем доктору, доктору Лази“.

Осим локалног становништва, овај пројекат су подржали и локални привредници, који су и сами помогли у изведби мурала.

Пише: Невана Лулеџија, студент треће године Новинарства