МОГУЋЕ ОДГАЂАЊЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ

pre 10 meseci

Предсједник одбора за такмичење Фудбалског савеза БиХ Миодраг Лале најавио је могућност одлагања почетка нове сезоне у Премијер лиги, најављеног за 1. август, због забрињавајућег пораста броја заражених фудбалера, преноси РТС. Прије неколико дана званично је потврђено како су чак десеторица играча и два тренера ФК Младост из Добоја код

Предсједник одбора за такмичење Фудбалског савеза БиХ Миодраг Лале најавио је могућност одлагања почетка нове сезоне у Премијер лиги, најављеног за 1. август, због забрињавајућег пораста броја заражених фудбалера, преноси РТС.

Прије неколико дана званично је потврђено како су чак десеторица играча и два тренера ФК Младост из Добоја код Какња заражени коронавирусом, због чега је привремено прекинут рад клуба. Деветорица се налазе у болници у Зеници, док су тројица у кућној самоизолацији. Раније је објављено да су два играча Зрињскога и један из Вележа такође позитивни на COVID-19.

Због новонастале ситуације из Младости су најавили да ће тражити одлагање одигравања својих утакмица на почетку сезоне заказане за 1. август. Младост би у првом колу требало да гостује код Борца у Бања Луци, а у другој је домаћин прваку Сарајеву.

Лале истиче да ФС БИХ свакодневно прати стање у вези с пандемијом, а према његовим ријечима, за сада ситуација није алармантна, али уколико се погорша, није искључена и могућност измјена комплетног календара јесењег дела сезоне Премијер лиге БиХ.

(СРНА)