МИЛИЦА ШИЉАК: “ЗНАЊЕ СЕ И ДАЉЕ ЦИЈЕНИ…”

pre godinu

Милица Шиљак, 2011. године уписује Филозофски факултет на Палама – студијски програм Социологија, а звање социолога стиче четири године касније са просјечном оцјеном 9,40. По завршетку основних студија уписује мастер који завршава 2017. године са одбрањеном тезом под називом “Социолошки аспекти етичке дистанце у мултиетничком друштву – примјер БиХ”, под менторством

Милица Шиљак, 2011. године уписује Филозофски факултет на Палама – студијски програм Социологија, а звање социолога стиче четири године касније са просјечном оцјеном 9,40.

По завршетку основних студија уписује мастер који завршава 2017. године са одбрањеном тезом под називом “Социолошки аспекти етичке дистанце у мултиетничком друштву – примјер БиХ”, под менторством проф. др Биљане Милошевић –Шошо.

За вријеме мастер студија Милица ради као секретар Социолошког друштва Републике Српске и секретар редакције часописа “Социолошки годишњак”, а од октобра 2018. године запослена је као асистент на Филозофском факултету на Палама и секретар Kатедре за социологију и социјални рад.

Милица је тренутно студент докторских студија на Факултету политичких наука у Бањалуци, а каже да је одлучила остати и школовати се у Републици Српској јер сматра да се знање и његова моћ још увијек цијене.

“Живјети близу својих родитеља, пријатеља и у свом дому за мене је мотив да останем у Републици Српској и да се образујем. Да се знање и даље цијени најбоље доказују млади и високообразовани људи који раде у овој земљи. Вјерујем да заједничким снагама можемо истрајати у борбама и изазовима које пред нас поставља савремено друштво" истиче Милица.

Она додаје да Катедра за социологију и социјални рад Филозофског факултета на Палама младима омогућава стицање знања из двије врсте профила.

"Студенти који заврше основне академске студије остварују могућност запослења у струци као професори социологије, демократије и људских права, културе религије у средњим и основним школама. Стеченим знањем дипломирани социолози, они могу да изводе наставу у средњим школама, а поред наставничког позива могу да раде у различитим друштвеним институцијама. Уколико се ипак опредијеле за други излазни профил, као дипломирани социјани радник, могу обављати послове у центрима за социјани рад, институцијама које воде бригу о људима са различитим облицима потешкоћа као што су  домови за старе или казнено поправним домовима" рекла је она.

Миличина порука младима је да улажу у своје образовање и да раде оно што воле и у чему се проналазе.

Останите кући – студирајте у Републици Српској, студирајте на Филозофском факултету на Палама!