МАТУРАНТИ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ ИЗ НЕВЕСИЊА ДАРОВАЛИ КРВ

pre 10 meseci

Матуранти Медицинске школе јуче су даровали крв у невесињској Служби за трансфузију. Прикупљено је 10 доза драгоцјене течности.

Матуранти Медицинске школе јуче су даровали крв у невесињској Служби за трансфузију. Прикупљено је 10 доза драгоцјене течности.

Ученица  медицинске школе, Владана Сикимић за Радио Филозофски каже да је ово први пут да даје крв. Како каже, одлучила је да постане добровољни давалац крви јер је у школи  учила, а кроз праксу и схватила, колико је то неопходно у лијечењу пацијената.

- Крв је, у ствари, лијек за кога нема замјене. Залихе крви стално треба допуњавати, тако да увијек постоји потреба за добровољним даваоцима крви. То је заиста кап која живот значи. Лијеп је осјећај знати да смо некоме помогли.

Она је позвала и све младе из њеног града да буду хумани, и да постану добровољни даваоци крви. Како каже, планира и даље да учествује у оваквим акцијама.

Специјалиста трансфузиолог Максим Брењо захвалио се младим Невесињцима на исказаној хуманости.

- Овим гестом наши матуранти су показали да су стасали у зреле и одговорне људе и потврдили да имају озбиљне намјере по питању своје будуће професије, а то је поштовати Хипократову заклетву и радити у интересу здравља својих пацијената - рекао је доктор Брењо.