ЉЕТНИ ФЕСТИВАЛИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ БИЋЕ ОДРЖАНИ

pre godinu

Организатор четири највећа фестивала у Републици Српској "Run Moto festa", "Nektar OK festa", "Moto festa" и "Fesh Wave" фестивала окупили су се у једну асоцијацију с циљем да заједничким мјерама превазиђу новонасталу ситуацију изазвану вирусом корона. Организатори су одлучили да наставе започете припреме како би овог љета ипак реализовали најављене

Организатор четири највећа фестивала у Републици Српској "Run Moto festa", "Nektar OK festa", "Moto festa" и "Fesh Wave" фестивала окупили су се у једну асоцијацију с циљем да заједничким мјерама превазиђу новонасталу ситуацију изазвану вирусом корона.

Организатори су одлучили да наставе започете припреме како би овог љета ипак реализовали најављене догађаје.

- Добра вијест је да је на нашу адресу стигла вијест из Института за јавно здравство РС у чијем допису стоји да би се сва четири фестивала могла одржати током јула и августа уз поштивање свих епидемиолошких мјера и препорука које тада буду на снази - саопштили су организатори.

- Надамо се да ће наредне недјеље бити позитивне за нас и да ћемо заједно дочекати стабилизацију ситуације у земљи, а самим тим уживати у спортско-музичким догађајима који нас очекују у јулу и августу у Републици Српској - рекао је Горан Ћорић, директор "Run And More Weekend" фестивала и РМЦ Бањалука полумаратона. Термин одржавања овог догађаја је од 3. до 5. јула.

Бољој ситуацији нада се и организатор фестивала "Fresh Wave" , који је најавио да ће се фестивал одржати од 6. до 8. августа на тврђави Кастел у Бањалуци.

"Nektar OK fest", који се одржава на Тјентишту биће одржан у августу, а тачан датум фестивала биће ускоро познат.  Директор "Nektar OK festa", Дубравко Сувар, истакао је да ће лајнап регионалних бендова остати непромијењен, али да ће у наредним данима потврдити долазак интернационалних извођача.
Такође, он је рекао да је могуће учешће имена која нису била претходно најављена.

Четврти фестивал "Мото фест Бањалука 2020" ће се одржати 21. и 22. августа иако су љубитељи двоточкаша навикли да се овај скуп организује много раније. Синиша Праштало испред организације "Мото феста" рекао је да ће се потрудити да овај догађај буде обогаћен бројним садржајима и квалитетним програмом у којем ће учествовати бајкери из цијелога свијета.На "Мото Фесту" наступиће Неле Карајлић, "Галија", Кербер, "Бјесови", "Love Hunters", Ђорђе Давид, Ивана Петерс те "Daddy Cool".

Организатори су истакли да од Владе Републике Српске очекују да подржи културу и спорт истим буџетима као и претходних година.