ИЗВОР МИЉАЦКЕ - ОАЗА МИРА И ЉЕПОТЕ

pre 17 dana

Пејизажи су изузетни, тако да не чуди што је ово врело од давнина мелем за очи, одмор за душу и бијег од свакодневнице.

Општина Пале је позната како једна од најпосјећенијих општина Републике Српске. Пале су познате по веома лијепим предjелима  и туристичким дестинацијама.

Једна од туристичких дестинација која је посљедњих неколико  година изазвала огромну пажњу туриста, како из наше земље, тако и региона је извор ријеке Миљацке.

Паљанска Миљацка извире југоисточно од центра Пала. Оно што је највећа предност ове величанствене пророде јесте то што се налази на само 2 километра од центра Пала, на надморској висини од 1010 метaра и то у виду јачих крашких извора гравитациомог типа. Планински поточићи жуборе својим каскадама, док се у чаробном шумском амбијенту спуштају коритом.

Пејизажи су изузетни, тако да не чуди што је ово врело од давнина мелем за очи, одмор за душу и бијег од свакодневнице. Управо овако се може описати атрактивна и привлачна локација на којој се налази врело Миљацке. Предио око извора Миљацке је најљепши у прољеће  и јесен када ријечни ток гради прекрасне водопаде. У близини Миљацке налазе се ресторани, гдје можете пробати пастрмку која се узгаја у њиховим рибњацима.