КРСНА СЛАВА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

pre godinu

Универзитет у Источном Сарајеву прославио је данас крсну славу - Свете Ћирила и Методија. Најужи круг руководства Универзитета, предвођен ректором Миланом Кулићем, присуствао је литургији у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама коју је служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом. Послије литургије обављено је ломљење славског колача. Свечана промоција докторанада

Универзитет у Источном Сарајеву прославио је данас крсну славу - Свете Ћирила и Методија.


Најужи круг руководства Универзитета, предвођен ректором Миланом Кулићем, присуствао је литургији у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама коју је служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Послије литургије обављено је ломљење славског колача.

Свечана промоција докторанада и свечана академија одгођене су због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Кулић је раније рекао да је планирано да у академску 2020/2021. годину на први циклус студија буде уписано 1.955 студената, на други 653 и на трећи 88.

Будући студенти приликом уписа могу да изаберу неки од 17 факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву, који имају најсавременије лабораторије и опрему, али и стручни кадар.

Више о Универзитету у Источном Сарајеву заинтересовани могу да пронађу на званичној страници ове високошколске установе (www.ues.rs.ba).

(СРНА)