"КИНЕСКИ МОСТ" НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ И У КИНЕСКИМ МЕДИЈИМА

pre godinu

Кинеске новинске агенције пренијеле су вијести о такмичењу „ Кинески мост“ Катедре за синологију, изражавајући дивљење што се и у периоду пандемије наставиља традиција промовисања кинеске културе и језика. Похвално су писали о организацији и ентузијазму такмичара и организатора, који су оржали  традицију, доприносећи повезивању ова два народа. - Без обзира

Кинеске новинске агенције пренијеле су вијести о такмичењу „ Кинески мост“ Катедре за синологију, изражавајући дивљење што се и у периоду пандемије наставиља традиција промовисања кинеске културе и језика.

Похвално су писали о организацији и ентузијазму такмичара и организатора, који су оржали  традицију, доприносећи повезивању ова два народа.

- Без обзира на то шта се у свијету тренутно дешава и мијења, „Кинески мост“ и осјећања која гајимо према овом такмичењу неће се промијенити – рекли су са Катедре за синологију.

Како преноси China.com студент Милан Паликућа, који је изабрао традиционалну кинеску поезују за рецитовање и тиме показао сјајно разумијевање кинеске културе, одушевио је судије које су осјетили топлину и љубав студената и вратили вјеру да ништа не може спријечити оне који желе да уче.

„Кинески мост“ је прелиминарно такмичење из кинеског језика, гдје учесници полажу тест познавања кинеске културе, припремају говор на кинеском језику и представју занимљив забавни програм из кинеске традиције и умјетности.