КАКО СМО ДОШЛИ ОД ПРИНЦЕЗЕ ОЗАНЕ ДО БАКЕ ПРАСЕТА?

pre 9 meseci

Присуство дјеце на интернету и њихова заинтересованост за овакве садржаје је посебна тема, али је евидентно да смо ми друштво које је замијенило Принцезу за Прасе.

Сјећате ли се Озане?

Прије више од деценију, једна дјевојчица је отворила свој ЈуТјуб канал и постала мета прича, исмијавања, па чак и насиља. Тако је регион дочекао дијете које је почело нешто искрено, креативно и крајње добронамјерно.

Недавно је објављен њен интервју. Она је данас млада жена која живи потпуно другачији живот, а прије десетак година била је Принцеза која је носила терет какав не носе ни оне којима је то права титула, бар не на овај начин.

Хоћемо ли да чујемо шта је Озана рекла?

Имамо ли храбрости да чујемо њену причу, као друштво?

Не, ово није кликбејт. Послије њених ријечи треба да се црвенимо, док нам  друштвеним мражама већином владају садржаји који у себи немају ни грам вриједности, осим  једне – да видимо шта не смијемо постати.

Озана период ''популарности'' памти као јако тежак и стресан. Каже да је имала много ружних искустава, лоших коментара на улици и у школи.

На питање: ''Који ти је био најгори тренутак?'', Озана је одговорила: "Најгорих тренутака је било јако пуно, а један од њих је био кад су ме у школи затворили у тоалет и закључали са вањске стране. Убацили су ми запаљену четку за ве-це, с много папира који су горили. Ја сам морала чекати да дође професорица, да бих уопште могла изаћи вани.''

Прочитајмо ово наглас.

Прочитајмо ово више пута.

Можда неко не зна ко је била Принеза Озана. Можда се неко пита какви су били ти видеи...

Скандалозни.

Јесу, заиста...

''Како направити сендвич за школу''

''Како испоховати тиквицу''

''Шта сам добила од Светог Николе''

''Учимо енглески!''

Је ли тако да су били скандалозни?

Ваљда смо тада колективно припремали терен за данашња ЈуТјуб издања:

''Мој нови стан са базеном''

''Слупао сам Поршеа на стази. Штета 20 хиљада евра!''

''Решио сам водитељку уживо на ТеВе-у''

Додали бисмо још неки наслов, али ово су једни од ријетких којима не треба цензура.

Заправо, треба њима цензура и посебан третман.

Присуство дјеце на интернету и њихова заинтересованост за овакве садржаје је посебна тема, али је евидентно да смо ми друштво које је замијенило Принцезу за Прасе.

Озана је тада била дјевојчица, Принцеза која није знала да за успјех и афирмацију треба скуп аутомобил, луксузан стан и много новца на рачуну. Њена прича је само подсјећање на пут који смо прешли... корачајући уназад.